The Leading eBooks Store Online 4,293,432 members ⚫ 1,430,845 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Wet en Duiding Intellectuele eigendom

Reeks Economisch recht - 1

Wet en Duiding Intellectuele eigendom by Fabienne Brison
Buy this eBook
US$ 109.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Het moeten zoeken naar antwoorden op juridische vragen met betrekking tot  auteursrechtelijk beschermde werken, merken, modellen, octrooien en andere beschermde creaties van de geest is al lang niet meer voorbehouden aan een kleine groep van specialisten. Bijna iedere jurist wordt vandaag de dag wel eens geconfronteerd met vragen ivm intellectuel eigendom: 
bijvoorbeeld of  een bepaald teken al dan niet een  inbreuk maakt op een beschermd merk,  of de creatie van zijn cliënt of werkgever auteursrechtelijk dan wel octrooirechtelijk beschermd kan worden, enz.

Het wetboek wil aan iedereen die geconfronteerd wordt met problemen inzake het recht van de intellectuele eigendom,  de toepasselijke wetgeving aanbieden en de toe te passen regels toelichten, om het probleem dat zich stelt snel en correct te kunnen oplossen, minstens zich een eerste idee te vormen en richting te geven aan het vinden van een oplossing. Het boek brengt daartoe de belangrijkste wetgeving inzake het recht van de intellectuele eigendom bijeen en voorziet de voornaamste artikelen ervan van een commentaar.
Niet alleen Belgische wetteksten, maar ook internationale verdragen, evenals Europese verordeningen en richtlijnen werden verzameld en  thematisch geordend. 
Na het Unieverdrag van Parijs dat betrekking heeft op de industriële eigendom, werden de teksten inzake het auteursrecht (met inbegrip van software en databanken), het modellenrecht, het merken- en octrooirecht en het kwekersrecht opgenomen. 
Achteraan in het wetboek kunnen de toepasselijke regels inzake sancties en procedures worden teruggevonden.


Primento Digital Publishing; December 2012
686 pages; ISBN 9782804459697
Read online, or download in secure EPUB
Title: Wet en Duiding Intellectuele eigendom
Author: Fabienne Brison; Steven Cattoor; Jan Corbet; Nele D'Halleweyn; Eric De Gryse; Fernand de Visscher; Sari Depreeuw; Geert Glas; Carina Gommers; Marie-Christine Janssens; Jeff Keustermans; Paul Maeyaert; Peter Marx; Jeroen Muyldermans; Véronique Pede; Kristof Roox; Sabine Van de Mosselaer; Geertrui Van Overwalle; Hendrik Vanhees; Vicky Vanpeteghem; Fabienne Brison; Marie-Christine Janssens; Hendrik Vanhees; Jan Cerfontaine; Ivan Verougstraete