The Leading eBooks Store Online 4,293,432 members ⚫ 1,430,845 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more
Wet & Duiding Bodem by Charlotte Boumal
Buy this eBook
US$ 109.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Actueel overzicht van de bodemregelgeving in Vlaanderen en Brussel:  Dit becommentarieerd wetboek bevat de Vlaamse en de Brusselse regelingen inzake bodem. Naast het Vlaamse bodemdecreet (van 2006) en de Brusselse bodemordonnantie (van 2009) zijn ook de relevante uitvoeringsbesluiten opgenomen (bijgewerkt tot 1 oktober 2012). Van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden de teksten zowel in het Nederlands als in het Frans opgenomen.  Verrijkt met uitgebreide annotaties, geput uit de rijke rechtspraak en administratieve beslissingen: Het Vlaamse bodemdecreet en de Brusselse bodemordonnantie worden artikelsgewijs voorzien van annotaties bestaande uit wetshistorieken en handige interne kruisverwijzingen en verder van uitgebreide commentaar met verwijzingen naar parlementaire voorbereiding, rechtsleer en rechtspraak, zowel de relevante rechtspraak van het Grondwettelijk Hof, van de Raad van State als van de (gewone) hoven en rechtbanken.

De bodemregelgeving is immers, voornamelijk via de grondoverdrachtregeling, diep doorgedrongen in privaatrechtelijke verhoudingen. Dit heeft aanleiding gegeven tot een rijke rechtspraak, bijvoorbeeld in koop- en huurrechtgeschillen of appartement -mede-eigendom. Naast de rechtspraak stricto sensu zijn ook de administratieve beslissingen (OVAM  of Vlaamse Regering, bijvoorbeeld inzake vrijstelling van saneringsplicht) in de annotaties betrokken omwille van hun belang voor de rechtspraktijk. Handig werkinstrument: Deze annotaties maken deze uitgave tot een uniek werkinstrument voor notarissen, vastgoedmakelaars, boekhouders, bodemdeskundigen, experten in onroerende goederen, bedrijfsjuristen, bedrijfsrevisoren, ambtenaren, curatoren, magistraten en advocaten.  De kruisverwijzingen en het trefwoordenregister vergemakkelijken de raadpleging.

Primento Digital Publishing; January 2013
452 pages; ISBN 9782804459673
Read online, or download in secure EPUB
Title: Wet & Duiding Bodem
Author: Charlotte Boumal; Evelyne Goossenaerts; Joseph Spinks; William Timmermans; Stijn Vandamme; Jolijn Weytjens; William Timmermans; Stijn Vandamme
 
Subject categories
ISBNs
9782804453220
9782804459673