The Leading eBooks Store Online 4,385,058 members ⚫ 1,459,539 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more
Duiding Collectieve schuldenregeling by Elie Van Acker
Buy this eBook
US$ 169.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Grondige commentaar op de procedure van de collectieve schuldenregeling met alle relevante aspecten: Het eerste hoofdstuk voorziet de artikelen 1675 Ger.W. van een theoretische duiding, met klassieke verwijzingen naar rechtspraak en rechtsleer. Maar om een procedure collectieve schuldenregeling op te volgen en te evalueren moeten de betrokken actoren ook opzoekingswerk doen in de wettelijke bepalingen van de meest verscheidene rechtstakken. Daarom worden deze materies ook in dit werk door specialisten uitgebreid geduid: OCMW, erfenis, fiscus, echtscheiding, onderhoudsgeld, familierechtbank ,pro deo advocaat, verkoop , verjaring, huur, consumentenkrediet en bescherming, energie, telecom, RVA, arbeidsrecht  IBO, werkloosheid, gezinsbijslag, maximumfactuur en OMNIO statuut, zorgverzekering, tegemoetkoming gehandicapten, pensioen , invaliditeit, handel drijven , voorlopig bewind , … Al deze onderwerpen worden op een praktische doch ook stevig juridisch onderbouwde wijze uiteengezet. De wetgeving wordt  tevens aangevuld met een zeer praktische en concrete toelichting in functie van wat voor CSR belangrijk is.

De financiële implicaties van een wet worden telkens toegelicht, met de vermelding van nuttige websites, adressen, cijfers, lijsten, …
De hoofdvraag waarvan dit werk is uitgegaan, is: Wat wil een praktijkjurist over dit item weten en wat zijn de problematieken waarmee hij dagelijks geconfronteerd wordt?

Voor de schuldbemiddelaars, de OCMW's, de magistraten, de maatschappelijk werkers, de advocaten en de vele juristen die betrokken zijn bij deze procedure is dit omvangrijk werk  (circa 1800 blz) een nuttige leidraad.

Primento Digital Publishing; August 2015
2037 pages; ISBN 9782804459765
Read online, or download in secure EPUB
Title: Duiding Collectieve schuldenregeling
Author: Elie Van Acker; Caroline Verbeke; Johan Beliën; Paul Cambie; Yves Coeckelberghs; Lien Coenen; Wouter Coucke; Arent De Dapper; Bernd De Marrez; Olivier De Pauw; Laurence De Vijlder; Cedric Degreef; Luc Demeyere; Thomas Deruytter; Kim Devolder; Tim Greven; Dirk Heylen; Geert Jocqué; Rik Marynissen; Ria Matthijssens; Marnix Moerman; Youri Nuytinck; Cindy Penninck; Evelien Timbermont; Filip Tollenaere; Michel Van Bellinghen; Joris Van Camp; Mieke Van Cotthem; Mia Van Den Heede; Steven Vandromme; Ivo Verreyt; Christophe Verwilghen
 
More Law
Subject categories
ISBNs
9782804459765
9782804464776