The Leading eBooks Store Online 4,410,490 members ⚫ 1,532,108 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Dichter bij diabetes

Een praktische handleiding

Dichter bij diabetes by R. Holtrop
Buy this eBook
US$ 54.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Vanaf het moment dat de diagnose diabetes mellitus type 2 wordtgesteld, krijgen veel patiënten te maken met een praktijkondersteunerhuisarts.  Een steeds groter deel van de diabeteszorg vindt plaats inde eerste lijn: inmiddels zo’n 75%. Bovendien zal het aantal patiënten dekomende jaren naar verwachting alleen maar toenemen. Om goede zorg te kunnenblijven bieden, is voor de praktijkondersteuner gedegen en up-to-date kennisvan de ziekte en de behandeling dan ook een vereiste.

Dichter bijdiabetes geldt als een onmisbaar naslagwerk voor deprofessionele praktijkondersteuner. Er komen verschillende aspecten vandiabetes mellitus type 2 aan de orde, waaronder het stellen van de diagnose,metabool syndroom, hypo- en hyperglykemie,specifieke patiëntgroepen,complicaties, psychologische aspecten en therapieën. Ook is een aantalhoofdstukken gewijd aan de organisatie van diabeteszorg, zoals aan desamenwerking in het eerstelijns diabetesteam en de ketenzorg rond diabetesmellitus type 2. De diverse casussen met uitwerkingen verhelderen hoe derichtlijnen voor diabetes-zorg in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

In deze tweede, geactualiseerde editie zijnbelangrijke wijzigingen en aanvullingen aangebracht. Allereerst zijnhoofdstukken toegevoegd over prediabetes, individuele zorg bij diabetesmellitus en een samenvatting van de NHG-standaard Diabetes mellitus type 2(derde herziening, 2013). In het hoofdstuk over niet-medicamenteuze behandelingis de nieuwe voedingsrichtlijn uit 2014 verwerkt, in het hoofdstuk overkwaliteit is veel informatie toegevoegd over de nieuwe NHG-indicatoren en inhet hoofdstuk over medicamenteuze behandeling zijn nieuw beschikbaar gekomengeneesmiddelen toegevoegd.

 

Dichter bij Diabetes isprimair bedoeld voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen enpraktijkondersteuners in opleiding, maar zal daarnaast zeker ook nuttig zijnvoor huisartsen. Door aandacht te besteden aan een diversiteit aan praktischeonderwerpen, krijgt de praktijkondersteuner handvatten geboden die de uitoefeningvan het dagelijks werk binnen de praktijk zullen ondersteunen

Bohn Stafleu van Loghum; November 2015
234 pages; ISBN 9789036810531
Read online, or download in secure PDF format
Title: Dichter bij diabetes
Author: R. Holtrop
 
  • News
  • Contents
No entry found