The Leading eBooks Store Online 4,416,707 members ⚫ 1,552,143 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten

Handleiding voor POH-GGZ en overige zorgprofessionals

Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten by Dr. B. Schreuders
Buy this eBook
US$ 44.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Met deze uitgave heeft u een overzicht in handen van de belangrijkste behandelprotocollen voor de dagelijkse praktijk van de POH-GGZ. Het bevat zes protocollen voor de behandeling van veel voorkomende psychische klachten. Elke sessie is stapsgewijs beschreven en voorzien van werkbladen met oefeningen voor de patiënt.

Praktijkondersteuners in de huisartsenpraktijk met een specialisatie in de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) zijn niet meer weg te denken binnen een hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Wat op dit moment ontbreekt is een boek voor de POH-GGZ, voor kortdurende begeleiding van klachten en problemen waarbij géén sprake is van een stoornis en waar iedere POH-GGZ onmiddellijk mee aan de slag. De praktische uitleg van de toe te passen methoden en de beschikbaarheid van werkbladen voor patiënten in dit boek geven houvast in elke behandelsessie.

De protocollen in dit boek sluiten aan bij de reeds bestaande richtlijnen. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van de huidige relevante richtlijnen voor de beroepspraktijk. Hiermee beschikt de POH-GGZ over een overzicht van de belangrijkste behandelprotocollen voor zijn dagelijkse praktijk.

Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten is naast de praktijkondersteuner GGZ bedoeld voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het begeleiden van mensen met problemen zoals coaches, therapeuten, hbo toegepaste psychologen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, complementaire geneeskundigen, vrijwilligers in de zorg, geestelijk werkers, diëtisten, ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn in de GGZ en natuurlijk huisartsen die zelf de begeleiding op zich willen nemen.

 

Bohn Stafleu van Loghum; August 2015
151 pages; ISBN 9789036809573
Read online, or download in secure PDF format
Title: Protocollen voor begeleiding van mensen met psychische klachten
Author: Dr. B. Schreuders; Dr. B. Schreuders
 
  • News
  • Contents
No entry found