The Leading eBooks Store Online 4,385,058 members ⚫ 1,459,539 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Op weg naar innovatiekracht

Technisch innoveren en ondernemen als continu proces

Op weg naar innovatiekracht by Inge F. Oskam
Buy this eBook
US$ 11.50
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)
Technisch Innoveren & Ondernemen is een actueel onderwerp dat de laatste jaren brede belangstelling geniet. Nadat innovatie decennialang het domein was van ingenieurs, onderzoekers en R&D-managers is innovatie zo'n vijf jaar geleden prominent op de politieke agenda verschenen.
Innovatie en ondernemerschap worden omarmd door beleidsmakers en organisatieadviseurs, en zijn inmiddels in vele sectoren belangrijke thema's geworden. Hiervoor is zelfs de belangstelling van het publiek en de media gewekt, wat duidelijk blijkt uit televisieprogramma's als Het beste idee van Nederland1 en Dragon's Den,2 die tegenwoordig zelfs op prime time worden uitgezonden.
Ook het hoger beroepsonderwijs is niet achtergebleven. Innovatie en ondernemerschap is een van de zes hoofdthema's die door de HBO-raad zijn aangewezen voor praktijkgericht onderzoek. Het domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam is dan ook niet de enige onderwijsinstelling waarin men de kans en noodzaak zag voor kennisontwikkeling en -uitwisseling over dit onderwerp. Er zijn in Nederland dan ook verschillende lectoraten op het vlak van innovatie en ondernemerschap, veelal binnen het domein Economie, met ogenschijnlijk op elkaar lijkende titels. Wat bijzonder is aan dit specifieke lectoraat is de toevoeging van het woord 'technisch'. Het geeft aan dat technologie een prominente rol speelt en benadrukt de relatie met het technische werkveld dat door middel van innoveren en ondernemen zijn concurrentiepositie wil versterken.
Amsterdam University Press; May 2009
56 pages; ISBN 9789048510481
Read online, or download in secure PDF format
Title: Op weg naar innovatiekracht
Author: Inge F. Oskam