The Leading eBooks Store Online 4,385,058 members ⚫ 1,459,539 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Walewein

Walewein by John Verbeek
Buy this eBook
US$ 20.65
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)

Dit zevende deel in de reeks Tekst in Context presenteert vijf grote ridderavonturen waarin Walewein de hoofdrol speelt. Deze avonturen zijn afkomstig uit de middeleeuwse 'Roman van Walewein' (geschreven rond 1260) die wordt beschouwd als de allermooiste Nederlandse Arturroman. In dit middeleeuwse verhaal moet Walewein voor koning Artur een magisch schaakbord gaan zoeken. Nauwelijks heeft hij het kasteel verlaten of hij bevindt zich middenin allerlei avonturen. Zo vraagt een jonge ridder zijn hulp, redt hij een jonkvrouw uit de handen van haar ontvoerder, overleeft hij amper een gevecht met een stel draken en moet hij tenslotte voor de oude koning Amoraen een jonge bruid gaan halen.


De vijf avonturen in Walewein worden gekenmerkt door spanning, sensatie en liefde, elementen waar het middeleeuwse publiek zo dol op was. Bovendien leren de ridderlijke aristocraten met dit verhaal ook de nieuwe hoofse beschavingsidealen kennen en kunnen ze zich spiegelen aan de deugden en het gedrag van de hoofse ridder. Walewein is immers de beste ridder van koning Artur. Hij is vriendelijk in de omgang, toont respect voor vrouwen, heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan beschaafd converseren, en zelfs in moeilijke situaties weet hij zich kalm te gedragen. Maar .... als het erop aankomt, kan Walewein ook formidabel vechten!

Bij elk deeltje in de Tekst in Context-reeks verschijnt een docentenhandleiding van circa 30 pagina's, waarin de vragen bij de tekst worden beantwoord.

Amsterdam University Press; October 2008
121 pages; ISBN 9789048508433
Read online, or download in secure PDF format
Title: Walewein
Author: John Verbeek; Noor Bloem; Petra Barendregt