The Leading eBooks Store Online 4,272,009 members ⚫ 1,419,367 ebooks

New to eBooks.com?

Learn more

Graded Exposure

Een cognitief gedragsmatige aanpak van chronische pijn

Graded Exposure by prof.dr. J.A. Verbunt
Buy this eBook
US$ 44.99
(If any tax is payable it will be calculated and shown at checkout.)
Dit boek geeft therapeuten en artsen inzicht in een cognitieve gedragsmatige behandelstrategie bij langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat waarbij de angst voor het bewegen verhoogd is. De behandeling wordt niet alleen door fysio- en oefentherapeuten uitgevoerd, maar ook door ergotherapeuten.

Graded Exposure gaat dieper in op de diverse patiƫntengroepen en aandoeningen, zoals chronische lage rugklachten, complex regionaal pijn syndroom en whiplash. Door middel van praktijkcasussen geven de auteurs duidelijk weer op welke wijze een behandeling door systematische blootstelling aan bewegen kan bijdragen aan angsteducatie en beter functioneren.

De organisatorische aspecten van graded exposure komen in het boek ook aan bod. Hierbij komen onder meer groepsbehandelingen, individuele behandelingen en eerstelijnsbehandelingen aan bod. 

Graded Exposure is een onmisbaar boek voor alle zorgprofessionals die werken met (chronische) pijnpatiƫnten zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en (revalidatie)artsen.
Bohn Stafleu van Loghum; November 2016
214 pages; ISBN 9789036811064
Read online, or download in secure PDF format
Title: Graded Exposure
Author: prof.dr. J.A. Verbunt; prof. dr. R.J.E.M. Smeets
 
  • News
  • Contents
No entry found